Sterilizacija je postupak uništavanja patogenih mikroorganizama do nivoa da se ni jednom upotrebljavanom metodom kultivacije ne mogu otkriti. Sterilizaciju je neophodno vršiti kako bi se spriječilo širenje infekcija i zaštitilo zdravlje pacijenata i osoblja.

Osnovne metode sterilizacije koje se koriste u našoj sredini su sterilizacija suhim vrelim vazduhom i sterilizacija vrelom vodenom parom pod pritiskom.

Sterilizacija suhim vrelim vazduhom vrši se u pećnicama odnosno suhim sterilizatorima i najpristupačnija je metoda koju koriste sve ustanove primarnog nivoa zdravstvene zaštite.

Sterilizacija vrelom vodenom parom pod pritiskom je pouzdanija metoda sterilizacije i ona se vrši u posebno konstruisanim aparatima, autoklavima. Iste su u proteklom periodu nabavili domovi zdravlja širom BiH.

Ulagajući u nabavku autoklava i formirajući odjel Centralne sterilizacije, svoj rad su unaprijedili domovi zdravlja u Derventi, Jajcu, Vitezu, Gračanici, Šamcu i drugim bh gradovima.

U našoj firmi su iskoristili posebnu ponudu za nabavku:

  • Vertikalnog autoklava sa vakum pumpom kapaciteta 100 L, turskog proizvođača Nuve Sanayi
  • Mašine za pakovanje pri sterilizaciji

po stalnoj niskoj cijeni i sa dvije godine garancije.

Na ove, kao i sve ostale uređaje iz asortimana, nudimo stalnu servisnu podršku u Sarajevu od strane certificiranog i obučenog inžinjera.

Kako opremljen i unaprijeđen odjel Centralne sterilizacije uzgleda u JZU Dom zdravlja Derventa, možete pogledati na slikama niže:

Unaprijedite kvalitet usluga i zadovoljstvo korisika i kontaktirajte nas u najkraćem roku.
Sa zadovoljstvom ćemo Vam pripremiti ponudu i pružiti više tehničkih detalja.

Vaša Analitika