RIJEČ OSNIVAČA

„Poštovani,

zadovoljstvo mi je pozdraviti Vas u ime firme Analitika d.o.o. Sarajevo.

Moto a i glavni cilj našega rada jeste zadovoljstvo kupaca. Svim zaposlenicima Analitike je prioritet zaštita interesa kupaca i ispunjenje njihovih iskazanih i neiskazanih zahtjeva i očekivanja.

Mi znamo da kupac u svakom trenutku mora biti siguran da smo razumjeli njegove zahtjeve, te da će od nas uvijek dobiti kvalitetan proizvod sa svim ugovorenim karakteristikama.

Svoje ciljeve postižemo stalnim radom na sebi i konstantnim napretkom. U skladu sa standarom kvalitete ISO 9001:2015, poslujemo sa uzastopnim godišnjim rastom prometa, unaprijeđujući svoju efikasnost i efektivnost.

Već preko 27 godina poslujemo kao tim, sa naglaskom na timski rad i gradnju partnerskih odnosa sa suradnicima a i konkurencijom, prema kojoj se ophodimo sa poštovanjem.

Naša vizija je zadovoljenje zahtjeva kupaca i prevazilaženje njihovih očekivanja kroz stalno jačanje konkurentske pozicije na domaćem tržištu. To uspjevamo vrhunskim kvalitetom, iznimnom brigom prema korisniku, te konkurentnim cijenama.

Hvala na povjerenju koje nam pružate, to nam daje snagu za dalje.“

 

Amira Džoić


NAŠ TIM

Tea Basarić
Direktorica

Gorana Vranešić
Zamjenik direktorice

Iva Džoić Stanar
referent prodaje i marketinga

Dragan Tolomanoski
Servisni inženjer

Alisa Jeleč Omerbašić
referent prodaje i marketinga

Ado Mekić
Servisni tehničar

Merima suljović
referent prodaje i marketinga

Bahrija Hrnjica
referent logistike i finansija

HISTORIJAT FIRME

Analitika d.o.o. Sarajevo je osnovana kao porodična firma, u Sarajevu 1996. godine. U početku smo poslovali kao ovlašteni i ekskluzivni zastupnik Perkin Elmera za teritorij Bosne i Hercegovine. Nakon 15 godina uspješne suradnje, ista se morala prekinuti zbog promjena u strukturi PE, čime naš rad i stalni napredak nije prestao. Postali smo zastupnik svjetskog brenda na polju analitičke hemije, Thermo Scientific, preko partnerske kuće Analysis iz Beograda.

Kroz godine uspješnog rada i poslovanja, svoju djelatnost smo širili na raznim poljima, stalno uvodeći nove tipove i brendove opreme. Svoje zaposlenike redovno obučavamo i šaljemo na treninge, kako bismo korisnicima mogli ponuditi kompletnu uslugu. Danas ponosno nudimo širok spektar laboratorijske opreme, koji pokriva zahtjeve istraživačkih i kontrolnih laboratorija, univerzitetskih istraživačkih centara, laboratorija za analize, ispitivanje voda, monitoring okoliša i sl.

Uspješno nudimo i medicinsku opremu, suhe i parne sterilizatore/autoklave, namijenjene za centralnu sterilizaciju, mikrobiologiju, stomatologiju, čime smo proširili svoje poslovanje i na bolnice, domove zdravlja i kliničke centre.

Analitika d.o.o. Sarajevo danas broji osam stalno zaposlenih članova, od čega je jedan direktor, jedan zamjenik direktora, tri prodajna predstavnika stručna za polja hemije, veterine i biologije, dva servisera specijalizirana za instalaciju, servis i održavanje opreme, kao i obuku radnog osoblja za pravilno korištenje uređaja te jedan radnik u logistici i finansijama.

Svo poslovanje našeg društva vodi se po standardu ISO 9001:2015, za koji smo certificirani od 13.04.2018. godine.

Za kraj nam ostaje samo da Vam kažemo HVALA. Hvala na suradnji i hvala na pruženim prilikama za ostvarenje ovakvih rezultata.

Hvala Vam na svakoj pohvali, prijedlogu i konstruktivnoj kritici.

Povjerenje koje nam pružate potiče nas i obavezuje na daljnje unaprijeđenje i usavršavanje.

S poštovanjem, Vaša Analitika