U svom programu imamo analitičku opremu vrhunskog svjetskog proizvođača Thermo Scientific, a nudimo rješenja za sljedeće tehnike:

 • VIS spektrofotometriju
 • UV-Vis spektrofotometriju
 • FT-IR spektrometriju i Ramansku spektrometriju
 • Atomsku apsorpcionu spektrometriju (AAS)
 • Induktivno spregnutu plazmu (ICP, ICP-OES, ICP-MS)
 • Gasnu hromatografiju (GC, GC/MS)
 • Tekućinsku hromatografiju (HPLC, U-HPLC, LC/MS, Orbitrap)
 • Masenu spektrometriju
 • X-Ray analizatore metala i neorganskih čvrstih uzoraka
 • Elementarne analize (TN, TS, TX, TOC, AOX/TOX, EOX, POX)
 • Analizatore metala i anorganskih čvrstih uzoraka (XRF/XRD)
 • Jonsku hromatografiju (Dionex)
 • Atomske sisteme za ekstrakciju (ASE)
 • TOC analizatore ukupnog uglja

Neophodni su svakoj laboratoiji, bilo da je u pitanju mikrobiološka, stomatološka, hirurška, veterinarska djelatnost. Mi u ponudi imamo rješenje za sve.

Svjetski proizvođači sterilizacijske opreme, zastupljeni uređaji za svačiju potrebu. Nudimo medicinske, stomatološke, farmaceutske, laboratorijske autoklave, kao i autoklave za medicinski otpad (biohazardni). Klasa N, S i B.

Proizvođača Tuttnauer, Nuve Sanayi i Inkolab.

Thermo Scientific™ Finnpipette iznimno tačne i precizne pipete, rezultat su dugogodišnjeg iskustva i stalnih inovacija u tehnologiji i proizvodnji. Sa garancijom od 5 (pet) godina, nudimo sve vrste jednokanalnih, promjenjivih i fiksnih, višekanalnih, digitalnih pipeta, propipetora, dispenzora i ostala prateće opreme.

U ponudi imamo centrifuge od više proizvođača i opsegom obuhvatamo potrebe svih laboratorija. Zastupljene su obične laboratorijske centrifuge i sa opcijom hlađenja. Što se tiče veličine i kapaciteta, također imamo sve zastupljeno, od mikrolitarskih i hematokrit centrifuga do centrifuga velike zapremine, automatskih robot centrifuga i automatskih centrifuga za ispiranje ćelija.

Instrumenti različitih proizvođača i cjenovnog ranga. Pružaju optimalnu zaštitu ćelijskih, bakterijskih ili tkivnih kultura, a imaju ih korisnici širom države. Možemo ponuditi širok izbor kapaciteta, od 50 L pa sve do 240 L.

Destilatori su široko zastupljeni laboratorijski uređaji, koje uspješno već godinama nudimo. U ponudi imamo potpuno automatske destilatore od više europskih proizvođača i klasa, sa i bez opcija spremnika.

U ponudi imamo više proizvođača preciznih, sigurnih i kvalitetnih inkubatora sa višegodišnjom garancijom. Opcija je dosta, kapaciteta od 22 L do 750 L, ekonomičnih i klasičnih tipova, koje zadovoljavaju želje i potrebe svih korisnika. 

U asortimanu imamo i inkubatore sa hlađenjem, koji dostižu i temperature do -10°C.

Kompatibilan i kvalitetan set proizvođača Nuve Sanayi, namjenjen za dugoročnu upotrebu u bankama krvi. Pruža vrhunsku sigurnost uzoraka, sa više tipova alarma, digitalnog i grafičkog praćenja i memorije podataka. U BiH sa provjereno odličnom tržišnom cijenom!

U ponudi imamo kompletan paket za brzu analizu vode i okoliša. Oprema i reagensi (tečni i u formi tableta) osiguravaju kvalitetno ispitivanje pitke i otpadne vode, vode u bazenima, površinske i podzemne vode. Budite slobodni da nam se obratite sa zahtjevom i primjenom, a mi ćemo Vam sa zadovoljstvom preporučiti odgovarajući instrument.

Kompanija Casella iz Velike Britanije je specijalizirana za polje mjerenja i praćenja zagađenja zraka. Višestoljetni trud za zaštitom zdravlja i smanjenjem rizika u radnom i životnom okruženju, rezultirao je poznatim uglednim i kvalitetnim brendom na svjetskom tržištu.

Danas, Casella nudi lahka i jednostavna rješenja za monitoring buke, prašine i vibracija.

Nudimo i sisteme za određivanje azota (Standardne, Mikro, Makro digestione jedinice).

U slučaju potrebe za manjim laboratorijskim uređajima, budite slobodni da nam se obratite. 

U ponudi imamo sve vrste mješalica, vorteksa, magnetnih mješalica, orbitalnih šejkera, rotatora, sa jednim ili više mjesta, grijne ploče i kombinovane uređaje (mješalica sa grijanjem).

Kvalitetni laboratorijski uređaji, primjenjivi u metalnoj, keramičkoj i industriji hrane, kao i proizvodnji nakita i stomatologiji. Dostupni su sa dvije godine garancije i u različitim kapacitetima, u skladu sa potrebama korisnika

Po odličnoj tržišnoj cijeni, možemo ponuditi mikroskope različitih tipova, od bioloških, ručnih, stereo, industrijskih, polarizirajućih, metalurških, fluorescentnih, digitalnih i sl, pa sve do odgovarajućih kamera vrhunske kvalitete.

U ponudi imamo prenosne metre (pH, provodljivost, TDS, salinitet, ioni, kombinacije više tehnika u jednoj), stolne metre (pH, provodljivost, TDS, salinitet, ioni, kombinacije više tehnika u jednoj), odgovarajuće elektrode za pH, provodljivost, ion selektivne elektrode ISE, zatim OnLine metre, temperaturne metre i standarde po NIST (pH, mV, ISE, provodljivost, salinitet, TDS, oksigen).

Namijenjen za anorganske hemijske analize za određivanje koncentracije određenih jona: Na, K, Li, Ba i Ca, široke primjene u industriji.

Uređaji uglednog svjetskog proizvođača, namjenjeni za sterilizaciju višekratnih medicinskih uređaja i uređaja osjetljivih na vlagu.

Instrumenti za napredne funkcije hlađenja i zamrzavanja, visokog kvaliteta, primjenjivi u zdravstvu i molekularnoj biologiji.

U ponudi imamo širok asortiman rashladne opreme, od -150°C kriogenog smrzavanja, sve do biomedicinskih hladnjaka +1/+10°C, raznovrsnih kapaciteta i dizajna, prilagođenog korisniku.

U ponudi imamo kompletnu opremu za terenska istraživanja, monitoring i uzorkovanje vode, okoliša i životinja.

Pravi izbor pri radu sa nepatogenim biološkim uzorcima, kulturama ćelija i tkiva, ali i hazardnim mikroorganizmima. Primjenjivi u farmaciji, elektronskoj optici, industriji hrane i sl. U ponudi imamo i uređaje certificirane po EN 12469 (TÜV GS).

Manuelni i automatski sistemi, proizvođača Behr Labor-Technik namijenjeni za pripremu uzoraka za analizu hrane i ekološke analize (Soxhlet, Randal, Twisselmann).

Namijenjene za različite laboratorijske aplikacije, prirodnim i prisilnim (ventilatorom) strujanjem zraka, osiguravajući uniformnu temperature u komori.

Možemo ponuditi ekonomične i klasične varijante u opsezima volumena od 32 L do 1060 L.

Nuve Sanayi proizvodi instrumente koji osiguravaju precizne uvjete okoliša za široku potrošnju, od biljnog uzgoja, kontrole štetočina do hemikalija i farmaceutike. Ukoliko su vam potrebni specifični uvjeti za rast i razvoj, u našoj ponudi ćete pronaći pravi instrument.

U ponudi su ultrazvučna kupatila raznih proizvođača i kapaciteta.

U ponudi imamo kompletna rješenja za kontrolu infekcije, te zbrinjavanje infektivnog medicinskog otpada u jednom procesu, uključujući usitnjavanje i sterilizaciju do stepena čistoće komunalnog otpada.

Uspješno prodajemo sve tipove vodenih kupatila, od običnih ekonomičnih, do istih sa hlađenjem, miješanjem i šejkerom. Naša vodena kupatila su standardna oprema u brojnim laboratorijama, sa odličnim omjerom cijene i kvaliteta.