PREVENTIVNO ODRŽAVANJE AUTOKLAVA

Dragi korisnici,

Kao ovlašteni zastupnik kompanije Nuve Sanayi, nudimo Vam usluge preventivnog održavanja autoklava NC 100/OT 100V, NC 40M i NC 90M  kako bi osigurali da Vaši autoklavi rade učinkovito i u skladu s proizvođačkim standardima. Zanemarivanje održavanja može uzrokovati kvar opreme ili joj skratiti vijek trajanja. Loše održavanje često rezultira skupljim poprakama, može uzrokovati kašnjenja u liječenju ili dijagnozi ili može ugroziti sigurnost pacijenta.

Preventivno održavanje autoklava osigurava da uređaj djeluje, postiže sterilnost i vrši dekontaminaciju. Preporučujemo da se medicinski tehničari i osoblje pridržavaju protokola dnevnog, sedmičnog i mjesečnog čišćenja prema uputama proizvođača. Međutim, godišnje održavanje treba biti obavljeno od strane kvalificiranog inženjera, koji će pregledati opremu.

Garantni rok vrijedi i ispravnost uređaja možete očekivati ukoliko se pridržavate korisničkog uputstva i prijedloga održavanja, od strane proizvođača. U skladu s tim, ljubazno molimo da na vrijeme provjerite uređaj i obezbijedite sigurne uslove rada.

Napominjemo i da su uređaji medicinska sredstva te da su isti registrovani u Agenciji za lijekove i medicinska sredstva, što dodatno obavezuje i nas kao distributera i nosioca registracije da se brinemo o ispravnom radu i korištenju uređaja. Istovremeno smo obavezni podnositi izvještaj o svim aktivnostima, kao preventivnim mjerama neželjenih reakcija.

Hvala na razumijevanju i prihvatanju preporuke!